Afgelopen weekend kocht Marjolein een ongesneden desembrood bij De Boulanger en heeft er thuis een heerlijk borrelbrood van gemaakt.
Hoe maak je een heerlijk borrelbrood?
Ongesneden desembrood insnijden tot de bodem (maar niet helemaal door) in plakken van ongeveer twee centimeter breed. Draai het brood en snijd het brood op dezelfde wijze zodat je de stukjes daarna uit elkaar kunt trekken en kunt vullen. Vervolgens vullen met gesmolten roomboter en bijvoorbeeld een Franse kaas en kruiden naar keuze. Het brood mag helemaal ingepakt worden met aluminiumfolie en ca. 20 min. in een oven op 180 graden.
Wij hebben dit borrelbrood al eens geproefd met een Franse camembert met citroentijm. Marjolein heeft ervoor gekozen om het borrelbrood te vullen met cheddar en emmentaler. Zie foto.
Maar wat dacht je van een combinatie met een kaas naar keuze en een mengsel van rode ui, knoflook en peterselie?